Present Tense

Kita Sudah Pernah Belajar Apa Saja Sih? Yuk Cek Daftar Ini!

Sudah setahun lebih blog ini aktif dan kita sama-sama belajar Bahasa Inggris di sini. Iya, kita belajar bersama di sini. Kami juga sedang belajar Bahasa Inggris, bahasa yang sudah menjadi alat komunikasi universal ini. 😀

Banyak loh ternyata yang sudah kita pelajari dari postingan-postingan yang sudah kami publikasikan di blog ini. Tapi ingat, kuncinya tetap jaga kesederhanaan dalam praktek penggunaan Bahasa Inggrisnya. Oiya, jangan lupa untuk ikutan nulis challenge yang terakhir tentang Simple Thingsnya ya.

Semua postingannya bisa dilihat di kategori English Essentials. Coba deh buka apa saja yang pernah kita pelajari di sini dari kategori tersebut.

Tapi, saya akan tetap bikin daftar apa saja sih yang sudah kita pelajari bersama di sini. Hehehe. 😀 Continue reading

Review EF16.12: Your First Time

Halo semuanya! Kayaknya sudah lama banget ya ga ada post review, mimin dan mentornya pada sibuk :p . Nah syukurlah kali ini kita bisa menghadirkan kembali post review challenge member.

Daaan yang beruntung kali ini adalah…. blogpost mas DioBhas yang berjudul First Trip to the Dentist. Terima kasih ya sudah bersedia untuk direview postnya.. terima kasih juga untuk mentor kita yang mereview kali ini, mbak Dhita 😀 . Yuk kita baca dan belajar sama-sama ^^ . Ehem, kalau misalnya ada salah-salah ketik, atau ada yang mau ditanyakan, silakan tinggalkan komentar di bawah, atau boleh colek-colek mimin dan mentor di twitter atau di Facebook ya! 😉

Review tulisan bahasa Inggris: First Trip to the Dentist

Well, well, well, I have written three posts for this blog in (the) previous month, now August is coming, so please be nice August! I hope I can write four posts or more in this month! Haha, by the way I have changed my blog design, from “yippy blog” to simple blog. Well, I hope you enjoy it, and now you can follow this blog! Click (+) button on blog header for follow this blog, and leave me a message on (the) comment column for asking (to ask me) to follow back, yiha!

Continue reading

About Holiday (EF 16.11 challenge submission recap)

 

wego-number-of-public-holidays-by-country-updated1

Image from: http://www.wego.com/pages/want-more-holidays-move-country-infographic

Wow, time flies! It’s already Friday again. As last Friday we already launched our EF16.12 challenge about “first time”, today it’s the time for reviewing the previous challenge, EF16.11: Holiday.

If you remember, we posted five pictures to select and write about. So let’s see… Nia chose the book picture, because it reminded her of her postponed holiday planning. So what does her post title “Otaru” mean, and how is it related to her holiday planning? Well..better read it by yourself 🙂 You won’t regret it as there is another really nice picture Nia added to her post, which can tell you more about Otaru…

Uwi also picked the same picture, it’s that interesting isn’t it?! 😀 She already have five books ready to spend the holiday with! Boy, but that’s only a thing among many things she wanted to do during the holiday: spending time with her family, blogging, and participating in blog competition (be aware that all these are nouns -as they are related to “things” from “many things”; they are gerunds! What is a gerund? Read here in our blog: Gerund, apakah itu? 😀 )

Continue reading

Rekap EF 16.7: ‘HONESTY’

Haloooo… ketemu lagi di post BEC hari Jumat. Biasanya, tiap Jumat ada post review tantangan yang berselang-seling terbit dengan post tantangan menulis, tapi kali ini miminnya pengen ngerekap post tantangan aja deh!  Boleh ya boleh yaaaaa…. *Miminnya pada sibuk, belum sempat pilih-pilih post dan ngontak mentor :p *

Post tantangan yang akan direkap adalah EF 16.7, “Honesty is the best policy, isn’t it?”

So, is honesty the best policy?

Continue reading

Review The Great Solar Eclipse (EF 16.5)

Note from Admin:

Mbak Yo actually already finished this post from last week and we should have published the post a week ago. We really sorry especially to Mbak Yo and Nadia for the delay. However, we can never say thanks enough for Mbak Yo’s and all the mentors patience and generosity and all of you for keep coming back here.

This week we published review of Nadia’s post answering our challenge on the topic, and below is the review from Mbak Yo:

======

Am I too late to talk about it, guys? Well, on the last solar eclipse moment I was having my daughter sick at home so I didn’t really enjoy it. As well as I didn’t have any chance to go to the mosque for doing the prayer. Although these sentences are grammatically correct but it is better to say: during the last Solar Eclipse (moment is unnecessary)  I stayed at home because my daughter was sick so I didn’t neither enjoy it nor had I any chance to go to the mosque for a prayer. But let me put my two cents about it. Actually, I felt lucky to be here, alive, when this wonderful natural phenomenon occurred. For it happened once in so many many years, everyone might agree to call it a once in a lifetime event. Then it’s it was (it’s is a shorthened version of it is, present tense while the tense used in this sentence is past tense) undeniably wonderful since no other power than His which (which is unnecessary) can make the earth, moon, and the sun conjuncted on the same line like this. Subhanalloh I personally feel felt (past tense) grateful and thrilled at the same time.

Continue reading

Review Tantangan 16.4 Your Favorite App

Hi there You all! 🙂 How are you? Time has been flying so fast isn’t it? And for today, let us learn English from the review of challenge 16.4 Your Favorite App! Iyak, review tantangan 16.4 Your Favorite App dari beberapa minggu yang lalu 🙂 (Bahasa Indonesia saja pengantarnya ya :D)

Kali ini Mbak Rizka Julia sudah bersedia postingannya direview dan minggu ini review dibantu oleh Mbak Dhita yang tinggal di US. 🙂

Link postingan aslinya bisa dibuka oleh teman-teman di https://kucingloteng.wordpress.com/2016/03/11/ef16-4-my-favorite-app/ di mana Mbak Julia mereview aplikasi Line Dictionary. Apa saja saran dari Mbak Dhita untuk membuat postingannya semakin powerful? Di bawah ini ya:

Continue reading

Review Tantangan Ef 16.3 (Three)

Yuhuuuu ketemu lagi di post review tantangan. Kali ini tantangannya adalah tantangan EF 16.3 (EF 36) tentang tiga hal. Terima kasih kami ucapkan untuk mbak Dwi  yang telah bersedia untuk direview postnya, dan juga kepada mbak Eva untuk kesediannya mereview. Yuk kita simak dan sama-sama belajar!

 

Review Tantangan EF 16.3: Three Expectations for Public Transportation

This is my first post for EF’s challenge since I have written for EF#16.1 and #16.2 challenge but I didn’t post it. For this challenge, I am writing (because you’re in the middle of explaining what you write) about what I expect from public transportation since I am a loyal user of public transportation. In big city, such as Jakarta, public transportation is an answer for traffic jam and air pollution. As a user there are three things that I expect from public transportation : (public transportation user is not technically wrong, but the common term for that would be a commuter)

Review tantangan: Confusing Words

Terimakasih Mbak Yo sudah membuat postingan review untuk challenge 16.2 berlatih menggunakan kata-kata yang membingungkan. Agak berbeda dengan review-review yang sebelumnya di mana kami memilih satu postingan untuk review,  di tantangan kali ini kami memilih untuk mengambil  bagian-bagian dari submission tiap peserta untuk direview.

Jadi mari kita simak! 😊

Hai, Pos ini adalah review tantangan EF16. 2: Confusing Words.

Dalam posnya admin BEC menjelaskan arti kata-kata yang membingungkan itu ditambah dengan contohnya. Saya mengambil beberapa kalimat dari pos anggota yang ikut tantangan diatas untuk review kali ini. Jadi kali ini saya tidak akan review satu pos utuh. Semua pos yang masuk betul menggunakan kata-kata yang membingungkan. Coba yuk kita lihat di bawah ini. Continue reading

Review Tantangan 16.1

Nggak terasa sudah saatnya post review tantangan lagi, kali ini tantangan pertama di tahun 2016. Senang rasanya membaca post teman-teman tentang “the word for 2016”. Kali ini kami ingin mengucapkan terima kasih untuk mbak Rahma Aireni yang sudah bersedia untuk direview. Sedangkan untuk review kali ini, izinkan kami memperkenalkan mentor baru, mbak Nyoman Dhita, teman kita yang tinggal di Amerika Serikat dan saat ini berprofesi sebagai guru piano. Yuk kita simak reviewnya dan belajar bersama! 🙂

Continue reading

Review Tantangan EF#33

Selamat pagi!

Jum’at pertama di tahun 2016 dan kami sepertinya berhutang satu review tantangan.  Tantangan ke 33 yang meminta kita menulis surat untuk diri kita sendiri 10 tahun yang akan datang. Kali ini yang beruntung untuk direview adalah surat dari Wiwien untuk dirinya sendiri 10 tahun nanti. Mbak Yo berbaik hati untuk mereview postingan Wiwien tersebut.  Dibawah ini adalah hasil review dari Mbak Yo:
====

Continue reading