Review EF16.12: Your First Time

Halo semuanya! Kayaknya sudah lama banget ya ga ada post review, mimin dan mentornya pada sibuk :p . Nah syukurlah kali ini kita bisa menghadirkan kembali post review challenge member.

Daaan yang beruntung kali ini adalah…. blogpost mas DioBhas yang berjudul First Trip to the Dentist. Terima kasih ya sudah bersedia untuk direview postnya.. terima kasih juga untuk mentor kita yang mereview kali ini, mbak Dhita 😀 . Yuk kita baca dan belajar sama-sama ^^ . Ehem, kalau misalnya ada salah-salah ketik, atau ada yang mau ditanyakan, silakan tinggalkan komentar di bawah, atau boleh colek-colek mimin dan mentor di twitter atau di Facebook ya! 😉

Review tulisan bahasa Inggris: First Trip to the Dentist

Well, well, well, I have written three posts for this blog in (the) previous month, now August is coming, so please be nice August! I hope I can write four posts or more in this month! Haha, by the way I have changed my blog design, from “yippy blog” to simple blog. Well, I hope you enjoy it, and now you can follow this blog! Click (+) button on blog header for follow this blog, and leave me a message on (the) comment column for asking (to ask me) to follow back, yiha!

Continue reading

your favorite indonesian writer or author

EF16.13 Challenge: Indonesian Writer

Okay, should it be writer or author… hmm. Well, this week challenge is about Indonesian Writer or Author that you like the most. The theme was the number one theme on the poll created on BEC’s Facebook Groups.

Have you joined the groups? Check BEC’s Facebook Groupsand join please, please baby please.

One of my favorite writers is Dee Lestari. I really love to read her books, especially her short stories. They were simple yet meaningful. For instance was the Onion Peeling story from Madre. It was simple yet it touched me so bad (inside).

Who Is Your Favorite Indonesian Writer?

your favorite indonesian writer or author

Continue reading

EF16.12 Challenge: Your First Time

Some said that first time is everything. It will last forever. Such as the first time we went to school, work, etc. Or even the first time you met your spouse – the one.

This week, we read news about first time to go to school. Some wrote that their children were very happy. And some not – they were afraid of the new environment.

I remembered my first time went abroad. It was scary. I never been abroad before, not even to Singapore. And at that time, I had to take flight to Malaysia then continued to Paris before landing at Monrovia, Liberia.

Can you imagine? My flight to Malaysia was delayed for about an hour. I had no clue whether I could catch the next flight. With zero experience, I was sitting down anxiously. I asked flight attendants several time – perhaps she felt annoyed by me. 😀

As soon as the plane touched down KLIA, I rushed into the gate where my next flight waiting. And… you know what… Both flights were same airways. They waited for me and several others from Indonesia. Thank God.

Continue reading

What makes you go and watch a movie?

EF 16.8 What Makes You Go and Watch A Movie?

Good morning friends! We meet again in this Friday! A day which will be a very exciting day!

Yes! You’re right, we’re back with our another challenge! It has been a couple of weeks from our latest challenge (the 7th challenge was all about honesty, have you joined the challenge and write your piece?). Today, with all the buzzing cheers (or sneers) for the latest Indonesian movie Ada Apa Dengan Cinta 2 (known for AADC2 which then there was a meme about how to pronounce it using English spelling which you can try it yourself :D), we are really-really curious about what is (are) the reason(s) that makes people go out to cinemas and watch movies.

What makes you go and watch a movie?

What makes you go and watch a movie?

Why do we use this theme for this week’s challenge? Because as exciting as AADC2 goes (considering the many posts published by our fellow blogger friends) more than half of BEC’s admins have not yet watched the movie!

Continue reading

Honesty is The Best Policy

EF 16.7 Honesty is The Best Policy, Isn’t It?

Hai-hai-hai. It has been a while since our las post! Gak kerasa ternyata kesibukan di dunia nyata menyita waktu dan kesempatan untuk bisa update di sini *halah.

Nah karena tantangan sebelumnya adalah How Do You Manage Online Your Online Presence, jadi kepikiran tentang tema challenge buat minggu ini. Tentang seberapa jauh atau seberapa banyak kadar kejujuran yang kita tuangkan di blog. Seberapa jujur kita bercerita tentang bagian hidup yang mau kita bagikan untuk dunia.

Honesty is The Best Policy

Honesty is The Best Policy

Misal kek gini: Misalkan saya nih yang pada suatu saat mendaftar untuk sebuah job yang temanya tentang personal loan yang lebih mengarah ke pinjaman tanpa agunan. Apakah kemudia saya menahan diri dari menulis apa yang saya ketahui tentang pinjaman tanpa agunan karena khawatir tidak mendapatkan job tersebut sementara ada teman-teman yang saya tahu membutuhkan informasi itu. Informasinya bisa sangat berguna untuk mereka.

Continue reading

Your Favorite App (EF 16.4 Challenge)

Pasti sudah baca postingan kami kemarin tentang Elevate kan?  Yes,  saya yang waktu itu posting memang sedang ingin bermain-main tapi tentunya tetap belajar Bahasa Inggris dong. Eh pas banget hari Jum’at ini harinya kami keluarkan tantangan terbaru!

Nah Bu Vita,  salah satu admin BEC,  punya ide cemerlang buat tantangan di minggu ini yang langsung saya aminkan! Apakah itu?  Masih berhubungan dengan game di telepon genggamsih,  tapi kami memperluasnya sedikit. Tantangannya adalah:

Share dan review aplikasi terfavorit di telepon genggam masing-masing!

Continue reading

THREE (EF 16.3 Challenge)

In our last Tidbit post we talked about three simple things which can be useful when we’re learning a foreign language. Our last English Essential post, which discussed about degree of certainty, explained three examples of different degrees of certainty. So, we think it would be great if the third challenge this year is: THREE 🙂 .

Continue reading

EF #26: Going to the Dentist

Halo, apa kabar teman sekalian? Bagaimana puasanya? Masih lancar dong ya. Buat yang tidak puasa (kayak saya :haha), bagaimana pula kabar kalian? Tahun ini dapat liburkah? Atau tidak dapat karena harus stand by sementara teman yang muslim menunaikan mudik?

Atau malah mudik duluan? Eh, itu saya :haha.

Baiklah, ya, jadi tanpa ba bi bu, mari kita buka bersama tema English Friday (iya, Friday) yang ke-25… dan temanya adalah…

Kalau diklik, gambar akan menuju pada sumbernya.

Pergi ke Dokter Gigi!

Continue reading

EF#24 Your Ramadhan Killer Recipe

Bapak-bapak, Ibu-ibu. Yang di sini yang di sana. geje sayah keluar

Abaikan yang di atas. Hahaha. Masuk bulan Ramadhan minggu kedua ya? Moga lancar terus puasanya ya.

Maafkan juga kalau pasang foronya makanan seperti ini.

 

your ramadhan killer recipe

kolak biji salak buatan mama sayah

Challenge minggu ini mungkin akan agak berat untuk diikuti. Apalagi kalau bikin challengenya sebelum buka puasa. Jadi sebelumnya saya minta maaf ya.

Continue reading