your favorite indonesian writer or author

EF16.13 Challenge: Indonesian Writer

Okay, should it be writer or author... hmm. Well, this week challenge is about Indonesian Writer or Author that you like the most. The theme was the number one theme on the poll created on BEC's Facebook Groups. Have you joined the groups? Check BEC's Facebook Groupsand join please, please baby please. One of my … Continue reading EF16.13 Challenge: Indonesian Writer

Advertisements

Worth it vs Worthed

You really need to read this post from our mentor mbak Yo, about “Worthed vs Worth it”. You might need to take some time to get yourself used to ‘the right word’.. But this post is really *worth it*. 🙂

Chez Lorraine

Infographic ini membahas Worth it vs Worthed dengan penjelasan lewat tata bahasa dan fonetis. Niat banget ya gw sampe bikin sendiri. Alasannya karena infographic lebih gampang dimengerti daripada tekst. Kalo ada yang mau tambah info, silahkan. Yang setelah lihat infographic ini tetep ngga ngerti, silahkan tulis pertanyaan dibagian komen. Yang mau share atau reblog, silahkan juga.

Worth it vs Worthed

Oh ya, gw juga pernah jelasin tentang boring, dateline dan gateway di 3 kata bahasa Inggris yang salah dieja.

View original post

About Holiday (EF 16.11 challenge submission recap)

  Image from: http://www.wego.com/pages/want-more-holidays-move-country-infographic Wow, time flies! It's already Friday again. As last Friday we already launched our EF16.12 challenge about "first time", today it's the time for reviewing the previous challenge, EF16.11: Holiday. If you remember, we posted five pictures to select and write about. So let's see... Nia chose the book picture, because it reminded her … Continue reading About Holiday (EF 16.11 challenge submission recap)

We’re starting our Facebook Group!

Hello! We're finally ready to start our Facebook Group! You might already follow BEC's blog and twitter, but let's take this "connect-learn-have fun" thing to a new level by joining our Facebook Group 🙂 . We hope there will be more interactions there, with the admins and the mentors and between members. Hopefully this can be … Continue reading We’re starting our Facebook Group!

Kenapa Baca Buku Berbahasa Inggris?

Buat teman-teman yang masih berpikiran: “Belajar Bahasa Inggris yang bener dulu deh baru ntar baca buku Bahasa Inggrisnya.”

Salah satu metode paling ampuh buat belajar Bahasa Inggris adalah dengan MEMBACA buku-buku berbahasa Inggris. Dengan membaca kita akan langsung berhadapan dengan pengaplikasian grammar, pemilihan kata dan bagaimana maksud sebuah cerita disampaikan.

Jadi masih mau nunda baca buku berbahasa Inggris?

Arip Blog

black pink

Saya enggak pernah ikutan kursus, hanya belajar otodidak lewat baca manga dan nonton video (biasanya varshow Korea) dengan subtittle Bahasa Inggris. Lebih jauh, sejak mengenal komputer dan video game saat masih bocah dulu, saya berpikir kalau belajar Bahasa Inggris itu suatu keniscayaan. Untungnya iya. Jujur, saya pun sebenarnya enggak jago-jago amat, tapi kalau boleh songong, TOEFL bisalah di atas 500.

Dimulai dengan Metamorphosis-nya Franz Kafka dan The Book of Laughter and Forgetting-nya Milan Kundera, novella serta kumpulan cerpen hasil pinjaman dari Kineruku, dan keduanya hanya selesai kebaca setengah jalan, sejak setahun lalu, saya sudah membabat beragam buku berbahasa Inggris. Kebanyakan novel, kumcer, dan kumpulan esai. Baru berhasil mengkhatamkan Dubliners-nya James Joyce, itupun dengan terseok-seok, dan banyak enggak ngertinya karena bahasa Inggris-nya British banget (atau Irlandia?). Akhirnya mulai menikmati pas nyelesain novel Hard-Boiled Wonderland and the End of the World-nya Haruki Murakami. Untuk tips, membaca novel Inggris…

View original post 327 more words

Adjustments for Ramadan Ideas from Our Friends (Submission Recap For Challenge 16.10)

Hi you all there, how are you doing? Ramadan is already almost over and today is already two weeks since the challenge 16.10. We have Arbiyanti and Zia Subhan joining the challenge! Thank you! Well, why didn't I join the challenge? (>.<) You know, I need to do some adjustments which made me impossible to write the … Continue reading Adjustments for Ramadan Ideas from Our Friends (Submission Recap For Challenge 16.10)

EF16.11 Challenge: Holiday + A Picture

Wow, time flies. It's already the 11th challenge this year! So...holiday is coming! Yup, since Eid al-Fitr is approaching fast, I'm sure those in Indonesia will have a (quite long?) holiday. Do you have a plan already? How about those living in other parts of the world?  Is there any special holiday approaching too? You … Continue reading EF16.11 Challenge: Holiday + A Picture

Sedang berlatih menulis dalam bahasa Inggris? Coba cara ini yuk!

Menulis itu, menurut saya, adalah suatu keterampilan. Karena itu, butuh dilatih. Seperti halnya keterampilan yang lain, bisa jadi ada orang-orang yang memang dikaruniai bakat menulis, tapi itu tidak lalu menjadikan latihan tidak penting. Membaca: penting untuk berlatih menulis (dalam bahasa asing) Lalu, bagaimana sih cara berlatih menulis? Menurut pengalaman saya, membaca adalah salah satu hal … Continue reading Sedang berlatih menulis dalam bahasa Inggris? Coba cara ini yuk!

belajar-bahasa-inggris-melalui-musik-dan-lagU

Need An Inspiration to Write in English? Here, Pick One! :D

This year, days gone by so fast. And just about this week, we are already in the middle of the year. So what is better than a round-up post of the challenges we rolled out so far? You can use this post to find an inspiration or two (or even more!) when you want to … Continue reading Need An Inspiration to Write in English? Here, Pick One! 😀